Van Opdorp is de man van staal

Bron : BN de Stem
Geplaatst : 7 oktober 2012
Auteur : Wim van den Broek
Track back : Link

BERGEN OP ZOOM – Met een laserlas-robot kun je de gekste dingen uit staal maken. Daar weten ze bij het bedrijf BOZ Group alles van.

Zij waren acht jaar geleden pionier op dat gebied. Directie en 75 medewerkers van het bedrijf aan de Bongaertsweg demonstreren alle high-tech eens in de vier, vijf jaar op een open dag.

Die van zaterdag begon met een verrassing voor Harry van Opdorp (65). De oud-directeur was door zijn zoon en opvolger Corné terug van zijn vakantieadres in Portugal gehaald om de open dag mee te maken. “Op 2 oktober 1972 is mijn vader bij Burgs Metaalwerken als bedrijfsleider begonnen, later werd hij directeur en in 1987 kocht hij het bedrijf.” Veertig jaar in de metaal was voor het personeel reden om Harry van Opdorp zelf ‘in staal te laseren’. Dat wil zeggen: zijn silhouet. Bergs kunstenaar Mart Franken kreeg in het geniep foto’s van de jubilaris, want ze hadden elkaar nooit gezien.

Franken maakte een pdf-ontwerp, de laserlasrobot voerde het uit. Gaten bij ogen en mond, contouren van de bril van de oude baas en zo rolde vijf minuten later ‘stalen Harry’ van de band. Sinds twee jaar is hij met pensioen.

[quote]Maar voor goede adviezen of een goed gesprek loop ik hier nog wel wekelijks een dag of twee rond.[/quote]

Harry van Opdorp naast zijn uit het laserlasapparaat getoverde beeltenis ter ere van ’40 jaar Van Opdorp in de metaal’.