De Krabbenkooi krijgt een beeldje aangeboden

In 2008 zijn de straten rondom De Krabbenkooi flink aangepakt en de oplevering is door de buurtverenigingen ’t Kruispunt 99 en Buurt es Mee groots gevierd met een optocht en een feest in Stadsschouwburg De Maagd.

Als blijk van de verbondenheid van De Krabbenkooi met de buurt en omdat De Krabbenkooi ook last heeft gehad van de werkzaamheden tijdens de reconstructie hebben de beide buurtverenigingen de school een beeldje aangeboden. Het beeldje is gemaakt door de Bergse kunstenaar Mart Franken. In het verleden hebben de kinderen van Mart Franken als leerling De Krabbenkooi bezocht. Mart heeft in het verleden al enkele muren in de school van mooie schilderingen voorzien maar deze zijn helaas tijdens de brand van 1999 verloren gegaan.

Het beeldje is onthuld door de wethouder van onderwijs Sander Siebelink en Niels Simonis, leerling uit groep 8. Niels is de zoon van de grote animator van de stoet van “Ooit tot Ooit, Eddy Simonis.

Onder het beeldje staat een tekst. Het is een opmerking, die de maker een keer heeft gehoord uit de mond van een kind:

[quote]Als je van huis wegloopt, word je steeds kleiner”[/quote]

Na de onthulling van het beeldje is de volautomatische “oversteekinstallatie” op de kruising Auvergnestraat -Coehoornstraat in gebruik genomen.