De vastenavend `Van binne n`uit`

BERGEN OP ZOOM – Ze spreken zelf van een ‘artistieke benadering van de vastenavend’.

Van binne n’uit is de titel van een bijzondere bundel die dichter Bert Bevers en beeldend kunstenaar Mart Franken samen hebben gemaakt met het oog op de naderende vastenavend. Een exclusieve uitgave. Elf stuks zijn er gemaakt. Franken en Bevers spreken dan ook van een bibliofiele uitgave. Daarin staan elf gedichten en elf tekeningen die allemaal op de een of andere manier met de vastenavend hebben te maken.

Alle tekeningen en gedichten zijn voorzien van een motto dat uit een Bergs vastenavendliedje komt. “Van binne n’uit omhelst verder een ets met daarop een handgeschreven gedicht”, vertellen Bevers en Franken in een toelichting op hun gezamenlijke product.

Bevers (1954) en Franken (1955) groeiden op, vertellen ze, onder het bewind van Nilles I. “We herinneren ons dezelfde geuren, klanken, mensen en straatbeelden.”

Bert Bevers publiceerde veel dichtbundels. Zijn werk verscheen ook in bloemlezingen, recent nog in Gerrit Komrijs Mijn poƫziekalender voor 2012. Mart Franken is zelfstandig schilder, hij exposeert binnenkort in Museum Van Lien.

Het boek is voor 111 euro te bestellen via mfranken-ko@home.nl.

Bron : BN de Stem