Mart Franken hangt in het Amsterdamse Rijksmuseum

Het naamloze doek van Mart Franken is doorgedrongen tot de eregalerij. Zijn werk werd ooit meegenomen naar het programma Tussen Kunst en Kitsch waar zelfs even gedacht werd dat het een onbekend werk van de meester zelf was.

Bekijk hier : het filmpje bij editie NL

Nu wordt het ‘zoek de verschillen’ tijdens de zomertentoonstelling die op 15 juli, de geboortedag van Rembrandt, feestelijk wordt geopend. Alle geselecteerde deelnemers zijn die dag eregast van het Rijksmuseum.

Mart Franken in het Rijksmuseum met op de achtergrond zijn geselecteerde werk.

’Lang Leve Rembrandt’ – in het Rembrandtjaar 2019 – wordt van 15 juli tot 15 september gehouden in de Philipsvleugel van het Amsterdamse museum. De expositie toont kunstwerken geïnspireerd op de grote schilder, wiens 350ste sterfdag dit jaar wordt herdacht.

15 juli 2019 t/m 15 september 2019 Philipsvleugel

Op de geboortedag van Rembrandt opende 693 kunstenaars hun eigen tentoonstelling in het Rijksmuseum: Lang Leve Rembrandt. Van basisschoolleerling tot gevestigd kunstenaar en van controller tot meubelmaker, honderden kunstenaars brengen in de zomertentoonstelling van het Rijksmuseum een eerbetoon aan de grote meester. Te zien zijn onder andere 96 versies van De Nachtwacht, 253 kinderkunstwerken en 132 kopieën van Rembrandts zelfportretten.

Het Schilderij van Mart heeft nummer 466 en is te vinden in de lichtblauwe vleugel (441-477)