Mart Franken erg actief

Een gr????????oep leerlingen houdt momenteel expositie onder de naam ‘Tempo Doeloe’. Maar zelf is de meester ook erg actief. Ik vraag hem dan ook waar we momenteel werken van hem kunnen bewonderen. “Ja, ben druk de laatste tijd. Momenteel exposeer ik in een groepsexpo waar ik voor gevraagd ben, in Middelburg, Galerie T. Het is een portretten expo en ik ben trots daarvoor gevraagd te zijn. Het zijn niet de allerminste, die daar hangen. Voornamelijk dus portretschilders en ik zie mezelf niet zozeer als alleen portretschilder, maar geweldig dat ze me ook zo zien. Verder ben ik ook gevraagd voor een Carnavals expo in de Gemeente galerie in Terneuzen. Daar wordt een tentoonstelling georganiseerd met als uitgangspunt de culturele verschillen in Carnavalsbeleving.”

Het komt op een moment dat Mart bijna klaar is met zijn bijdrage aan de tentoonstelling ‘Zjanzee’ die met de Vastenavend wordt geopend in het Markiezenhof. Daar wordt dan ook een filmpje van Mart getoond waarin hij een vrije interpretatie maakt van een danseres onder de titel ‘Dans is me d’oew Eige’. En er is meer:” Verder nog een paar doeken, eentje van Daan Korselius, bekend van het tv programma van Johnny de Mol ( mbo het Down syndroom). Ik heb m als Zorro geschilderd, zoals Daan altijd verkleed gaat met Vastenavend. En momenteel leg ik de laatste hand aan de serie schilderijen voor restaurant Het Geheim van Bergen. Heb een aantal ludieke Bergenaren geschilderd, zoals, De Neus Jimkes,De Lange van Luik ,etc. Prachtig om te doen! Daarna kan ik verder met m’n portret opdrachten…”

Vervolgens schiet Mart in de lach:’Tjee, wel een hoop hè als ik ’t zo eens nalees. Ben ik dan toch een beetje bevoorrecht, in deze toch moeilijke tijden, zeker ook voor kunstenaars.”

Ikzelf vindt het zo gek niet, Mart is een actieve schilder die met zijn werken de aandacht weet te grijpen van een groot publiek. Het is dus helemaal niet vreemd dat hij door veel mensen gevraagd wordt. Hou onze agenda bij en ga eens een kijkje nemen wanneer Mart Franken exposeert, het is zeker de moeite waard.

Link naar orgineel bericht in BOZ in Beeld