Kunstschilder Mart Franken ontvangt Sakkoprijs 2017

Zuid west TV : BERGEN OP ZOOM – De Sakko Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren gaat dit jaar naar kunstschilder Mart Franken uit Bergen op Zoom.

Mart Franken

De jury was unaniem in haar oordeel om de prijs aan Franken toe te kennen. De prijs, bestaande uit een replica van de door Sakko geschonken zeeridderwindvaan op de toren van het Markiezenhof, een oorkonde en een geldbedrag, zal op zaterdag 4 november in het Markiezenhof worden uitgereikt.

Franken is al sinds zijn jeugd beeldend kunstenaar. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Kunstacademie in Amsterdam. Zijn oeuvre is zeer omvangrijk en kent vele onderwerpen. Hij wordt in het bijzonder geïnspireerd door mensen en weet hen op een ontwapenende wijze te portretteren.

Naast het produceren van eigen werk heeft Mart Franken ook altijd les gegeven en zich ingezet voor tal van kunstprojecten. Bijzonder was het project waarbij de relatie tussen kunst en zorginstellingen werd gelegd.

Dit en nog veel meer was voor de jury van de Sakkopijs aanleiding om Mart Franken de Sakkoprijs voor kunsten en letteren 2017 te verlenen. In deze jury zitten Willem Vermeulen, Eef Oosters, Floor de Groot, Peter Pel en Annebelle Kools.

 

http://www.zuidwesttv.nl/news/4085/116/Kunstschilder-Mart-Franken-ontvangt-Sakkoprijs-2017