Expositie Toonbeeld in Passerelle – stadhuis Terneuzen

De expositiewerkgroep Passerelle brengt in samenwerking met Toonbeeld vanaf 15 december a.s. een expositie van Mart Franken en Sia Braakman.

Kunstschilder Mart Franken is een gepassioneerd schilder. Een doorbraak kreeg hij met de opdracht om 423 bewoners van een verpleegtehuis te portretteren in vier jaar tijd. Landelijk is daar aandacht aan besteed via de media, alsook in het programma Tussen Kunst en Kitsch. Franken had een zogenaamd oud schilderij gemaakt, wat werd aangeboden. Men beschreef het als een meesterwerk uit de 19 e eeuw ,en wat als grapje bedoeld was, werd dezelfde avond op het RTL 4 nieuws getoond.
Franken maakt al jaren de beroemde Troelekes schilderijen.

Mooie, sterke, sensuele, zelfbewuste vrouwenschilderijen. Deze doeken zijn vermaard, en hangen overal, in binnen en buitenland. Een aantal van deze Troelekes, hangen nu in Terneuzen.

 

Passerelle Stadhuis Terneuzen

Beeldend kunstenares Sia Braakman, is gekend om de kleur blauw die zij een prominente rol laat spelen in haar schilderijen en keramiek. De kleur blauw is voor haar belangrijk omdat ze hiermee veel kan uitdrukken. Het geeft haar de kans om de haar omringende wereld te vertalen in beeld en vorm. In de keramische objecten zijn meerdere malen verwondering en respect voor vorm en materiaal te herkennen. Het oeroude materiaal klei, in al haar soorten, kent zeer veel mogelijkheden. Het geeft Sia de mogelijkheid om haar respect voor een gebruiksvoorwerp te vertalen. Hierbij kan ze haar fantasie ten volle gebruiken om er een kunstobject van te maken.De kleuren blauw van het glazuur heeft Sia na een lange zoektocht verkregen en sindsdien zijn het haar speelkameraadjes .Op allerlei manieren past ze die dan ook toe, samen met goudbeschilderingen en beschilderingen in pigmenten en oxiden.

De expositie is gratis toegankelijk tot 25 januari 2016. Van ma t/m do van 08.30-16.30u en op vrijdag van 08.30-18.00u