Documentaire 40 jaar Tamoil Cultuurprijs

Ieder jaar maakt Tamoil een uitstapje naar de kunst- en cultuurwereld met de Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren.

Ter ere van het 40 jaar jubileum van deze cultuurprijs is er een documentaire gemaakt. 

Tamoil geeft met de cultuurprijs kunstenaars in West-Brabant een podium en ondersteunt op deze bescheiden wijze de culturele sector in deze regio. In de documentaire komen diverse winnaars van de prijs aan bod, evenals de organisatie achter de prijs. De documentaire wordt uitgezonden door ZuidWest TV op Tweede Kerstdag om 10.00 uur. De uitzending is ook te volgen via de website www.zuidwesttv.nl  en wordt ieder uur herhaald.

Tamoil is al meer dan 70 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt. Zij exploiteert momenteel 225 tankstations in Nederland en heeft daarmee een marktaandeel van meer dan 5%. Het bedrijf investeert in duurzaamheid en is maatschappelijk betrokken. Zo biedt Tamoil klanten duurzame brandstoffen op een groot aantal stations en produceert het groene stroom voor haar netwerk van stations gebruikmakend van haar aandeel in het Zonnepark XXL in Assen. Het hoofdkantoor van Tamoil Nederland B.V. is gevestigd in Ridderkerk.